Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Algemeen

Algemeen

De Rotterdamse Rooms-Katholieke Sport Vereniging Leonidas is opgericht als zondagvereniging met jeugdafdeling op 30 oktober 1909. Sinds 1984 is er naast de zondagafdeling ook een zaterdagafdeling bijgekomen. De club heeft ook drie zaalvoetbalteams. Het eerste zondagteam komt uit in de eerste klasse. In 2012 won Leonidas als de eerste Rotterdamse club in de geschiedenis de landelijke KNVB-beker.

Het complex is gelegen aan het Erasmuspad 9 in Rotterdam en heeft drie verlichte speelvelden, waarvan één een gras-masterveld is.  Op dit veld kan gespeeld en getraind worden onder (bijna) alle weersomstandigheden. Het hoofdveld is sinds januari 2014 voorzien van kunstgras.

RKSV Leonidas, ingeklemd tussen de Rotterdam-Schiebroek en het Oude Noorden, speelt een belangrijke rol in de wijk, met name voor de jeugd. Leonidas is ook een integratievoorbeeld. Er is geen club, waar zoveel verschillende nationaliteiten in goede harmonie voetbal spelen. De vereniging geniet veel aantrekkingskracht door de combinatie van prestatievoetbal op hoog niveau en recreatief voetbal. De jeugdopleiding is een begrip. Leonidas voorziet in gediplomeerde trainers, maar ook gediplomeerde arbitrage. Hiervoor heeft de club van de KNVB de ARAG-KNVB FairPlay Certificering ontvangen.

Rotterdam is natuurlijk voetbalstad nummer 1! Naast talloze amateurclubs zijn er maar liefst drie betaald voetbalorganisaties gevestigd; Sparta, Feyenoord en Excelsior allemaal met een geweldige jeugdopleiding en een schitterend stadion. Welke voetballiefhebber kent Woudestein van Excelsior, Het Kasteel van Sparta en De Kuip van Feyenoord niet? Niet Wembly, niet San Siro, of Nou Camp, maar De Kuip heeft het record van de meeste Europese finales op haar naam staan!

Rotterdam heeft ook vele geweldige voetballers voortgebracht. PSV'er Memphis Depay is één van de sterspelers van de Eredivisie. De buitenspeler groeide grotendeels op in Rotterdam. Hij speelde onder meer bij Sparta. Maar ook Robin van Persie begon zijn internationale carrière in Rotterdam, bij Excelsior. Jean-Paul Boetius en Georginio Wijnaldum zijn bijvoorbeeld ook in Rotterdam geboren.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!